H Μαρία αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ελλάδα έζησε στη Γαλλία όπου και πραγματοποίησε προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα άσκησε το επάγγελμα του Ψυχολόγου και Συμβούλου και εξειδικεύτηκε στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση.
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τομέα αντιμετώπισης της ενδο-οικογενειακής και συντροφικής βίας και συνολικά της κακοποίησης σε όλες τις μορφές της, ενώ τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, εκτός από την μελέτη της βίας ως κοινωνικού φαινομένου, τη διερεύνηση των θεμάτων φύλου και των ψυχοκοινωνικών συνεπειών του σύγχρονου ιδιωτικού και δημόσιου βίου.
Δραστηριοποιείται στα ζητήματα των προβλημάτων σχέσεων, της ενδοοικογενειακής βίας όπως και της πολυμορφίας της βίας και των τραυματικών εμπειριών με την επιμέλεια και τον συντονισμό ανάλογων σεμιναρίων, ενώ παράλληλα, δίνει διαλέξεις, πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε ημερίδες και συνέδρια και δημοσιεύει επιστημονικά κείμενα. Στα πλαίσια της ενασχόλησής της με την προσωποκεντρική προσέγγιση, ενεργοποιείται κυρίως στη μελέτη της φιλοσοφίας και των κοινωνικο-πολιτικών διαστάσεων της προσέγγισης καθώς και στην επεξεργασία νέων αντιλήψεων για την έρευνα και την προσωποκεντρική εποπτεία. Η εστίαση της στην φιλοσοφική οπτική της προσωποκεντρικής προσέγγισης έχει γίνει αντικείμενο διαλέξεων και παρουσιάσεων σε συνέδρια.
Η Μαρία είναι εκπαιδεύτρια στο Τμήμα Συμβουλευτικής του ICPS και υπεύθυνη εποπτείας των εκπαιδευτικών ομάδων. Παράλληλα, διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Ψυχολογίας του Κολλεγίου και οι διαλέξεις της αφορούν κυρίως στην ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση.