Ο Παναγιώτης Καραγιάννης σπούδασε στο Bachelor Ψυχολογίας του University of Central Lancashire στο ICPS. Έχοντας πολλές ώρες κλινικής πρακτικής κατά τη διάρκεια των σπουδών του και της πρακτικής του, έγινε απευθείας δεκτός μετά την αποφοίτηση του στο Επαγγελματικό Διδακτορικό Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο City, University of London.
Κατά την διάρκεια των Διδακτορικών του σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχολογία εργάστηκε εθελοντικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για παιδιά καθώς και σε διάφορα κλιμάκια του National Health Service (το αντίστοιχο ΕΣΥ του Ηνωμένου Βασιλείου) όπου απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία στην εφαρμογή διάφορων ψυχοθεραπευτικών μοντέλων και προσεγγίσεων. Σημαντικές εμπειρίες αποτέλεσαν η εργασία του στο Talk Wandsworth IAPT service, όπου φρόντιζε ψυχοθεραπευτικά ανθρώπους που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη. Καθώς επίσης η εμπειρία του στην εξειδικευμένη κλινική του NHS για την απεξάρτηση από τον τζόγο (National Problem Gambling Clinic) όπου και έλαβε και μια από τις εξειδίκευσης του. Την ίδια περίοδο εκπόνησε την Διδακτορική του διατριβή με θέμα “Πώς άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον τζόγο βιώνουν τον εργασιακό χώρο” και ακολούθησε την φαινομενολογική ποιοτική μέθοδο. Επιπλέον ο Παναγιώτης έλαβε εξειδικευμένη και συμβατική εμπειρία στην εφαρμογή του Γνωσιακού Θεραπευτικού Μοντέλου, της Ψυχοδυναμικής θεραπείας, αλλά και της θεωρίας Θεραπείας Σχημάτων.
Παράλληλα με τις διδακτορικές του σπουδές, δημιούργησε την Change To Be LTD μέσω τις οποίας κάνει ψυχολογική θεραπεία σε ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου. Το γραφείο και η εταιρεία διατηρούνται μέχρι σήμερα δια ζώσης και διαδικτυακά με ένα σημαντικό αριθμό ασθενών.
Μετά τις διδακτορικές του σπουδές, ο Παναγιώτης παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία του Coaching απευθείας από το University of East London, μέσω του οποίου κινητοποιήθηκε το ενδιαφέρον του για την εφαρμοσμένη θετική ψυχολογία και ψυχοθεραπεία. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού εξειδικεύτηκε στην θετική υποστήριξη ανθρώπων που πάσχουν από χρόνια και ψυχοσωματικά νοσήματα. Εκπόνησε ένα Systematic Review με τίτλο ‘Παρεμβάσεις Θετικής Ψυχολογίας για Ανθρώπους Με Καρδιαγγειακά Νοσήματα’ ως μέρος της πτυχιακής του εργασίας.
Συγχρόνως, ο Παναγιώτης εργάζεται σαν Clinical Lead στην πλατφόρμα Support Room στην οποία υποστηρίζει ανθρώπους, μέσω μηνυμάτων αλλά και μέσω live βίντεο διαδικτυακά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον εργασιακό χώρο. Εκτός από αυτό συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία της διαδικτυακής κλινικής του Support Room, δημιουργώντας πρωτόκολλα θεραπείας και διάγνωσης καθώς και στην εμπειρία χρηστών (user experience) τόσο των ασθενών όσο και των θεραπευτών.
Στο ICPS ο Παναγιώτης έχει έναν πολλαπλό ρόλο όπου συνδυάζει τον ρόλο του Coach σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σχετικά με την εξέλιξη των σπουδών τους και την επαγγελματική τους εμπειρία, ενώ συγχρόνως διδάσκει σε μαθήματα συμβουλευτικής και κλινικής ψυχολογίας, ψυχοπαθολογίας και θετικής ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.