Δυναμική η έναρξη του PCE 2024 στις εγκαταστάσεις του ICPS

icps.college
Δυναμική έναρξη του PCE 2024 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS

Με ενθουσιασμό ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο PCE 2024, με το Pre-Conference να πραγματοποιείται στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS. Το συνέδριο που ήταν αφιερωμένο στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες τόσο δια ζώσης όσο και online, φέρνοντας μαζί επαγγελματίες, φοιτητές και ακαδημαϊκούς από τον χώρο της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας.

Γνωριμία και Σύνδεση με τους Συμμετέχοντες

Οι πρώτες ημέρες του προ-συνεδρίου ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι είχαν την επιλογή να παρακολουθήσουν δια ζώσης ή διαδικτυακά. Αυτό το υβριδικό μοντέλο συνέβαλε στην δημιουργία ενός ανοικτού και ευέλικτου περιβάλλοντος, όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να συνδεθούν και να ανταλλάξουν ιδέες, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

 

Keynote Workshops: Μια βαθιά κατανόηση της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης

Το πρόγραμμα περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, δύο εξαιρετικά Keynote Workshops, τα οποία εστίασαν σε σημαντικές πτυχές της προσωποκεντρικής θεραπείας:

  • Keynote Workshop από τον κ. Jan Marc Randin:

“Person-Centered Supervision: Are Rogers’ Conditions (Still) Necessary and Sufficient?”. Ο κ. Jan Marc Randin προσέφερε μια εκ βαθέων ανάλυση των συνθηκών που θέτει ο Carl Rogers, διερευνώντας αν εξακολουθούν να είναι απαραίτητες και επαρκείς στη σύγχρονη θεραπευτική εποπτεία. Οι συμμετέχοντες εμβάθυναν στις κλασικές αρχές της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, ενώ παράλληλα εξέτασαν πώς αυτές οι αρχές ενσωματώνονται στην εποπτεία των θεραπευτών σήμερα.

  • Keynote Workshop από τον Prof. Joao Hipólito:

“Client Centered Psychodrama, in Therapy, Training, Supervision and So On“. Σ’ αυτό το δυναμικό workshop, ο Prof. Joao Hipólito παρουσίασε τον συνδυασμό της προσωποκεντρικής θεραπείας με το ψυχόδραμα, προσφέροντας νέα εργαλεία και τεχνικές για θεραπεία, εκπαίδευση και εποπτεία. Οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν τη δυνατότητα της δημιουργικής έκφρασης μέσα από το ψυχόδραμα και τη σύνδεση του με την προσωποκεντρική θεραπεία.

Βιωματικά Εργαστήρια και Encounter Groups

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια και encounter groups, τα οποία συνέβαλαν στη βιωματική μάθηση και προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων. Οι δραστηριότητες αυτές είχαν ως στόχο την εμβάθυνση στην αυθεντική έκφραση, την κατανόηση των συναισθημάτων και τη βελτίωση της επικοινωνίας, ενισχύοντας την ουσιαστική σύνδεση με τους άλλους.

Κάποια από τα πιο σημαντικά εργαστήρια:
  • “Spikey’s Deck of Remedies, preventing burnout through play”

Καινοτόμες πρακτικές πρόληψης της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Ηλέκτρα Διακολαμπρινού, B.Sc., Μ.Α., Pg.Dip.- Καθηγήτρια του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS.

  • “When Rogers met Adler: Rogerian Core Conditions aligned with Adlerian Social Interest”

Σημαντική σύνδεση των αρχών της Προσωποκεντρικής Θεωρίας με την ατομική ψυχολογία του Adler.

Ντόρα Σοφρώνη, B.A., MSc., AccEAAP, ECP, MBPSs, MAPA, MASIIP. – Καθηγήτρια του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS.

Οι Εθελοντές στο Προσκήνιο

Η προσφορά των εθελοντών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της έναρξης του συνεδρίου. Με την ενεργή συμμετοχή τους, οι εθελοντές βοήθησαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων και στην υποστήριξη των συμμετεχόντων, δημιουργώντας ένα φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον.

Το PCE 2024 ξεκίνησε δυναμικά, θέτοντας τα θεμέλια για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και εκπαιδευτικό συνέδριο. Οι πρώτες αυτές ημέρες άνοιξαν τον δρόμο για ουσιαστικές συζητήσεις και ανταλλαγές ιδεών. 

Μαζί φυσικά αυτές τις ημέρες με την στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Εκπαίδευσης Προσέγγισης

Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα άρθρα μας, καθώς θα καλύψουμε τις επερχόμενες ημέρες του συνεδρίου, με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

icps.mentalhealthday

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η ψυχική υγεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως αναφέρεται από τις έρευνες και τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), δείχνει την αυξανόμενη ανάγκη

eurocrim2024

Συνέδριο Eurocrim 2024

Συμμετοχή της Καθηγήτριας Εγκληματολογικής Ψυχολογίας του ICPS, Δρ. Κέλλυ Ιωάννου, και της Απόφοιτης του Bachelor Εγκληματολογικής Ψυχολογίας Άννας Βασιλικής Μέγα στο Συνέδριο Eurocrim 2024. Με