Ο Professor David Murphy αποκλειστικά στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS!

Ο Professor David Murphy αποκλειστικά στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS!

Με μεγάλη χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε στις νέες μας εγκαταστάσεις τον Professor David Murphy για ένα διήμερο το οποίο μάγεψε θεραπευτές και φοιτητές.

 

Τις ημέρες αυτές πραγματοποιήθηκε  από τον Professor David Murphy , η δια ζώσης Εκπαίδευση των Θεραπευτών του ICPS,

πάνω στο Μοντέλο «Προσωποκεντρική Βιωματική Συμβουλευτική για την Κατάθλιψη».

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο- πρόγραμμα προσφερόταν έως το ….. μόνο στην Αγγλία αποκλειστικά στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας- National Health System (Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Θεραπευτές κλπ.) . Από το ….  έχουμε την τιμή στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών  – ICPS να παρέχουμε κι εμείς το πρόγραμμα «Advanced Certificate στην Προσωποκεντρική Βιωματική (Εμπειρική) Συμβουλευτική για την Κατάθλιψη» (https://bit.ly/3nyC5N9). Άλλη μία επιτυχία παγκόσμιας εμβέλειας για το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS!

Στα πλαίσια της επίσκεψής του ο Professor David Murphy, συναντήθηκε και συζήτησε σημαντικά θέματα τόσο με τους Εκπαιδευτές των Προσωποκεντρικών Προγραμμάτων του ICPS, όσο και με φοιτητές.  🔝 🔝 Πραγματικά ξεχωριστοί για τα Ελληνικά δεδομένα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, νιώθουν έπειτα από τη συνάντησή τους με τον Professor David Murphy, οι πρωτοετείς φοιτητές του προγράμματος «MSc Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής» (https://bit.ly/3VEhNOJ)

📍O Professor David Murphy μοιράστηκε δεδομένα της αποτελεσματικότητας του Μοντέλου «Προσωποκεντρική Βιωματική Συμβουλευτική για την Κατάθλιψη», τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, αφού θα υπάρχουν στην επόμενη έκδοση του βιβλίου του!!

📍Επίσης μοιράστηκε πρωτοποριακά εργαλεία, τα οποία μπορούν να εφαρμόσουν οι φοιτητές και οι επόπτες στην πρακτική τους.

 

Μπορεί να είχαμε την ευκαιρία να τον έχουμε κοντά μας μόνο δύο ημέρες, αλλά ήταν αρκετές για να αναβιώσει η ομάδα τα πραγματικά στοιχεία της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης, αποδεικνύοντας ότι όταν οι συνθήκες προσεγγίζονται με αυθεντικό τρόπο, μπορούν να φέρουν την αλλαγή ακόμα και σε περιορισμένα χρονικά διαστήματα. Τον ευχαριστούμε θερμά.

🅵🆈🅸: O David Murpy, Ph.D., είναι Chartered Psychologist, Πλήρες Μέλος του Τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Associate Fellow του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων, όπως και Πλήρες Μέλος του British Association for Counselling & Psychotherapy. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Nottingham της Αγγλίας και Διευθυντής Σπουδών του Master of Arts στην Προσωποκεντρική Βιωματική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία. Ήταν 10 έτη Editor στο Παγκόσμιο Επιστημονικό Περιοδικό WAPCEPC. Υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος του “WAPCEPC Conference 2022” στην Κοπεγχάγη και θα είναι επίσης Επιστημονικός Υπεύθυνος στο “WAPCEPC Conference 2024”, το οποίο διοργανώνει το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών – ICPS με την ΠΕΕΠΒΙΠ (Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Προσέγγισης) για την Αθήνα το 2024. Τέλος είναι επισκέπτης καθηγητής στο μοναδικό πρόγραμμα παγκοσμίως που φέρει έγκριση του NHS και του BACP για την «Προσωποκεντρική Βιωματική Συμβουλευτική για την Κατάθλιψη», και το οποίο προσφέρει στην Ελλάδα τo Κολλέγιο μας.














icps.mentalhealthday

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η ψυχική υγεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως αναφέρεται από τις έρευνες και τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), δείχνει την αυξανόμενη ανάγκη

eurocrim2024

Συνέδριο Eurocrim 2024

Συμμετοχή της Καθηγήτριας Εγκληματολογικής Ψυχολογίας του ICPS, Δρ. Κέλλυ Ιωάννου, και της Απόφοιτης του Bachelor Εγκληματολογικής Ψυχολογίας Άννας Βασιλικής Μέγα στο Συνέδριο Eurocrim 2024. Με